Seguidores

lunes, 17 de febrero de 2014

NECESSITO




“Y pensábamos en esa cosa increíble que habíamos leído, que un pez solo en una pecera se entristece y entonces basta ponerle un espejo y el pez vuelve a estar contento”
Julio Cortázar

NECESSITO


No mirant-s’ hi, glops de llum que ens embussin l’ esperit, que som carn de sol, necessitats...que podem dar la casa però no la caixa toràcica. Necessitem, hem rebut del no-res i d’ altres bandes més fosques n’ han pres, i n’ hem vist a venir pels mil llocs i no hem sagnat fins la penúltima. I per necessitat ens l’ hem jugat, perdut , la ballem i, tocant arreu no hi toquem. No, si et plau que et plagui! No hi toquis mai! Necessita i no busquis. Tot cau, però no se’ m creguis. Creu-te els colors, les olors que evoquen vides passades i per venir, palpa amb desfici el present, com una cuixa untada, una veu que es rebolca per tot el cos ressonant, fent-te l’ eco, presència fonda en el vent que et xiula en secret què has de fer quan no hi ha més veu...és quan hi ha la més certa. Llepa. Ens rellepa les nuques...
Necessitats, sent, deixa-les fer, les salvatges amants sota la capa de mentides amb la qual t’ han folrat. Respira, amb ànsia, fes volar aquest fred que és fum quan surt, ja no ho veus? Doncs crida’ l! Crida’ l! Ara! Ho necessites. Ho necessites més que tot, perquè ara és ara i el què estàs llegint, una senyal, el permís: crida, ja veuràs...Si ho fas, abolim el temps, que ara que és ara jo també crido, respiro amb ànsies, necessito, sagno, m’ encenc i m’ apago, espetego, rebufo, trec fum quan fa fred, i t’ hi necessito.
I necessito por per a moure’ m, i comprensions impossibles, tendresa, i que m’ agafis, i aigua, i que m’ ignoris la ferida, només hi és. Vaig lluitar al bàndol dels desertors...Penso, i el que més necessito és que em necessitis. No, no penso, necessito i prou, com l’ herba beu aigua i el peix diu amunt, com roda la volta de totes les coses, com tot movent-se sempre, com res ( que no existeix!), com caure a les trampes, caure a les nafres, vull curar, vull curar-te, curar-les, i sóc rodamón, i el món el tinc a dins, i te’ l porto, és per a tu, sóc jo, tu. Necessito no ser meu del tot, allunyar-me de mi, dir-te a tu, proclamar-te, reclamar-me, que no tinguem pèls a la llengua sinó són de l’ altre...compartir sense partir, arribar a necessitar-nos. Si arribem a necessitar-nos, què serem? ...Necessitats...És igual...
Necessito onades de riures, aurores boreals en mil dimensions, meridians sense mesura ni límits, torxes als ulls de la gent, petons, sexe a dojo i pels descosits, contra l’ angoixa, la fosca, i perquè és un do sempre poc explotat, i perquè si es barreja amb amor perd el nom. I necessito embriagar-me de ser, de veure-hi, de veure’ t, de no veure’ t i saber-te, de sentir-hi, de sentir que cada cosa passa perquè duu un secret que, descobert, ens indica on fer la següent patinada. Necessito un far. Vinc nedant pels mars de la nit, sóc el dofí que sempre en beu més.
I necessito equivocar-me, que és el què és més meu , els errors, copiar ho fan tots. Els meus morats són originals, no de sèrie. Equivocar-me, despentinar-me l’ alegria, no caure en cap etiqueta, comunicar-me, que els déus despengin el telèfon, que la mort es mori, que tu neixis, que ho vagis fer. Gràcies per haver nascut. Necessitava dir-t’ ho. Sí, a tu.

Tonta Ment:
griFOLL
17.2.14

casserrespoblepoema

No hay comentarios: